cemetery-inkvizicija

Блиц: Војна вежба или 60 дана затвора (2017: Плаве коверте и „веселе деведесете“)

Наслови: Бљуц

Мушкарци млађи од 60 година и жене млађе од 50 година, који су служили војску, имају законску обавезу да прођу редовну обуку резервиста, а када позив стигне на кућну адресу за неодазивање следи новчана или казна затвора.

Војна вежба (до 90 дана годишње) или 60 дана затвора

Они који се не одазову по позиву за војну вежбу, како за „Блиц“ кажу у Регионалном центру Министарства одбране (РЦМО), подлежу новчаној казни од 10.000 до 50.000 динара или казни затвора до 60 дана.

Принудно привођење

Ако се регрут или лице у резервном саставу не одазове позиву, а изостанак не оправда, биће принудно приведен – кажу у РЦМО


Обновимо градиво од прошле године – Јун 2017:

  • Нажалост изабрани председник Србије Александар Вучић приводи крају припреме за увођење ванредног стања.
  • Иако је служење војног рока укинуто још 2011-е године, „глуп и затуцан“ србијански народ се по рецепту из 90-их поново мобилише у добровољце.
  • Да иронија буде већа, војни позиви не стижу дезертирама, реадмисији ни генерацијама које уопште нису служиле војску – већ трећепозивцима просечне старости 50 година.

Аутор: Периша Рељић

Плаве коверте и „веселе деведесете“

Инаугурација Александра Вучића за председника окупиране Србије свечано је увеличана пригодним титоистичким свечаностима и спонтаном војном мобилизацијом. Технолошки вишак војске Србије, капетан фрегате (без фрегате и без мора) Јово Кривокурчић је са функције војног портпарола најавио „плаве коверте“ и војне вежбе „за одбрану Србије“.

Иако је обавезно служење војног рока укинуто још 1 Јануара 2011-е године, крунисање краља „веселих 90-их“ доноси нов талас „мобилизације у добровољце“. По шаблону већ виђеном из ратова вођених од 1991 до 1999-е године, позиви за војне вежбе су резервисани искључиво за „глуп и затуцан“ србијански народ који је преживео Вучићеве кланице из деведесетих.

  • Амнестирани ратни дезертери, многобројна реадмисија и генерације које уопште нису служиле војни рок нису обухваћене „војном вежбом за одбрану Србије“.

Плаве коверте се шаљу на адресе трећепозиваца просечнце старости 50 година, који су војни рок служили држави са другачијим именом, Уставом и заклетвом. Србија као држава постоји од Новембра 2000-е године, када је као чланица СР Југославије примљена у Уједињене Народе. Војни обвезници ЈНА и ВЈ који су служили некадашњој СФРЈ и СР Југославији пре пријема у УН правно гледано немају обавезе према накарадној Вучићевој квази-држави.

Србија је потписаним споразумима IPAP, SOFA и NSPO надлежност слободе кретања на својој територији предала NATO пакту, чије трупе у нашој земљи уживају дипломатски имунитет по Бечкој конференцији. Официрски кадар „српске“ војске је обучен по NATO стандардима и постављен од страних амбасадора и војних аташеа.

Хероји наше одбране од NATO агресије су или у Хагу, или превремено пензионисани уз минимална примања. Држава је законом о амнестији дезертера од војника који су бранилии земљу направила комплетне идиоте – који су се у међувремену опаметили. Тамо где су их Вучић и екипа „бранили“ Срба више нема, а никоме иоле нормалном не пада на памет да понови грешку.

Током ратова вођених веселих деведесетих Срби из Србије су „мобилисани у добровољце“ и слати као топовско месо на ратишта у Словенији, Хрватској и Босни. Војни обвезници из Србије су губили посао, а на њихова радна места запошљавани војни дезертери управо из подручја где је „србијанско топовско месо“ слато да погине.

Странке су се мењале, али је шаблон остао исти – нас пошаљу да изгинемо не би ли тако направили места за нове досељенике.

  • Члан 9 Закона о војној обавези под тачком 4 јасно дефинише да „војном обвезнику војна обавеза престаје његовом срмћу“.

Свемоћна корпоративно-фашистичка држава је законима о биометријској идентификацији и обавезној насилној вакцинацији положила право власништва над свим рођеним становницима. Сет „породичних“ закона је државу поставио као регулаторно тело породичних, брачних и родитељских односа, али се ту државна свемоћ не завршава. Такозвано „претпостављено сагласно“ донорство органа законом јасно дефинише државу као власника људских телесних органа након физичке смрти. Војна вежба „одбране Србије“ служи да би се убрзао извозни процес.

Трећепозивци просечне старости 50 година нису положили заклетву овој држави, овом Уставу нити имају обавезу према професионалној војсци обученој по NATO стандардима. Закон о цивилној служби у Праву на приговор савести под чланом 3 јасно дефинише:

„Приговор савести може да изјави и војни обвезник у резервном саставу војске Србије, и то након истека периода од четири године од дана завршетка служења војног рока“

  • Још увек важећи Устав Републике у Приговору савести под чланом 45 јасно предвиђа да:

„Лице није дужно противно својој вољи или убеђењима испуњава војну или другу обавезу која укључује употребу оружја“

  • Кршење Устава се најбоље види на примеру Људских и мањинских права у вези Забране дискриминације, где под Чланом 23 стоји:

„Пред Уставом и Законом сви су једнаки“

Стављањем трећепозиваца у дискриминишући положај у односу на дезертере, реадмисију, илегалну миграцију и оне који уопште нису служили војни рока, држава свесно чини кривично дело дискриминације једног дела свог становништва, за шта је надлежан Европски суд за људска права у Стразбуру.

Најављена казна од 50,000 динара којом прети портпарол Кривокурчић много је мања од новчаног износа предвиђеног као казне за дискриминацију, а захваљујући low-cost компанијама ни Стразбур више није тако далеко.

  • Једна од агенди најављених војних вежби је стављање Дамокловог мача над главе политичких противника, активиста и малог броја још увек слободне „србијанске раје“.

Кључна ствар „војне агенде“ је припрема за увођење ванредног стања које би омогућило суспендовање Устава и убијање и ово мало слободе говора – заједно са пар оних који још смеју нешто да кажу. Преостале грађанске слободе, слобода кретања а самим тим и свака могућност отпора Вучићевом режиму су колатерална штета новог у низу серијала „мобилизација у добровољце“ .