matrix-inforatnici

Спутњик: Запад спрема „информативни НАТО“ за нови фронт против Русије

Извор: Ненад Зорић © Sputnik

Запад спрема „информативни НАТО“ за нови фронт против Русије

Сврха информативног НАТО-а, који се предлаже, јесте контрола информација које се пласирају на Западу и дезавуисање свих других. То је практично коалиција држава где се информације строго цензуришу.

Најава строге контроле информација

„Оно што нам је сад потребно јесте прекогранични савез за одбрану против дезинформација — комуникациони НАТО. Такав савез је у ствари скоро толико важан, као и његов војни колега. (А војно несврстане земље, попут Шведске и Финске, такође би могле да се придруже)“, пише Елизабет Бро, сарадница Атлантског савета у тексту за амерички војно-безбедносни сајт „Дифенсе 1“, образлажући потребу за оснивањем „комуникационог НАТО-а за информативно ратовање“.


Обновимо градиво из 2016-е:

Цензура интернета је Пентагон

„CONTROL INTERNATIONAL CYBERSPACE“

Вештачка интелигенција (AI) на друштвеним мрежама задужена је за цензуру и „маркирање“ политички некоректних, а увођењем биометријског ID акредитива маскимално је олакшана елиминација сваког мишљења које се не слаже са званичном верзијом „великог брата“. Термини „говор мржње“ или „екстремизам“ су етикете за све чињенице и ставове које одскачу од Орвелијанске верзије Новог Светског Поретка.

Бриселски закон о биометријском ID акредитиву за коришћење интернета део је стратегије RAND корпорације, представљене у пројекту „Project for the New American Century„. Тачка 3 пројекта предвиђа „Control of Cyberspace“ – доминацију и тоталну контролу интернета свим средствима као императив.

RAND корпорација у својој стратегији интернет препознаје као „непроцењиво оружје које може Америчким војним и политичким вођама донети тоталну доминацију“. Сходно тој стратегији, Пентагон је званично 2011-е године у својим документима интернет реформисао у „operational domain“ (зону ратног дејства).

  • Који је значај дат доминацији и контроли интернета говори чињеница да се „Control of Cyberspace“ у RAND стратегији налази испред реформе конвенционалних снага и биолошко-хемијског оружја.

Control of Cyberspace — „Although many concepts of ‘cyber-war’ have elements of science fiction about them, and the role of the Defense Department in establishing ‘control,’ or even what ‘security’ on the Internet.“

Цензура интернета је Пентагон „CONTROL INTERNATIONAL CYBERSPACE“