engleski-chip-dog-cipovanje-pasa-uvertira-za-ljude

Спутњик: Гугл увек зна где се налазите (Обновимо градиво…)

Извор: ©Sputnik

Свиђало вам се или не: Гугл увек зна где се налазите

 •  Гугл прати кретање својих корисника, чак и ако они експлицитно нагласе да то не желе, показало је истраживање америчке агенције АП.

Како наводи АП, многи Гуглови сервиси на андроидима или ајфону бележе податке о вашој локацији, чак и кад корисник на подешавањима намести да не жели ту опцију, што су потврдили и истраживачи са Принстона.

У већини случајева, Гугл унапред тражи дозволу да користи вашу локацију. На пример, апликација „Гугл мапс“ ће вас подсетити да дозволите приступ вашој локацији ако је користите за навигацију и уколико је дуже време користите на тај начин, показаће историју вашег кретања у временској линији.

Такво меморисање дневног кретања носи са собом ризике када је у питању приватност, а полиција га често користи да би одредила локацију осумњичених.

Гугл зато омогућава и да се „историја локације“ искључи, уз напомену да ће на тај начин компанији бити онемогућено да памти где је корисник био.

Међутим, то није тачно, наводи АП, јер чак и ако је та опција искључена, поједине апликације Гугла складиште локације без питања корисника.

На пример, Гугл скупља информације о корисниковој локацији кад отвори апликацију са мапама. Такође, аутоматско ажурирање података о времену на андроиду прецизно показује где се корисник налази, а и поједине претраге која немају никакве везе са локацијом прецизно показују где се корисник налази, буквално у квадратни метар, и бележе ту локацију на корисниковом налогу на Гуглу.

Оваква узурпација приватности погађа око две милијарде корисника уређаја које покреће Гуглов оперативни софтвер „андроид“, као и око стотине милиона корисника ајфона који се ослањању на Гуглове мапе и претрагу.

Чување података о локацији, уколико то корисник не жели, погрешно је, каже Џонатан Мејер, компјутерски научник са Принстона.

„Ако ћете корисницима омогућити да искључе опцију ’историја локација‘, онда би то требало да буде искључено на свим апликацијама на којима се такви подаци могу прикупити“


Обновимо градиво од пре неку годину:

Вакцине, чип и наногице (2015)

 • Баршунасти фашизам глобалистичке псеудо демократске технократије широм света има препознатљив рукопис. Демократске методе поретка се огледају у вакцинама, чиповању и електронском праћењу – на силу.

Вакцине, чип и наногице

 • Глобална идеологија тоталне контроле популације се базира на тријади – вакцинације, чиповања и константног електронског праћења.
 • Сврха није само потпуна контрола самих грађана, већ тоталитарна доминација над људима у сваком аспекту њиховог живота.
 • Личне слободе, грађанска права и приватност постају ствар прошлости.

Први корак поробљавања становништва је праћење њихове комуникације и кретања.


Енглески Chip Dog (2016)

 • Заштитни знак Велике Британије, Bulldog „реформисан“ у нову расу: Chip Dog.
 • Законом обавезни RFID паса је увертира за чиповање људи.
 • Убацивање електронског чипа је кључ механизма тоталитарне контроле светске популације:

Мали чипови „Великог Брата“

Доношењем новог закона, енглески Bulldog „реформисан“ је у нову расу: Chip Dog. Велика Британија је увела новчане казне од 500 £ за власнике паса који не убаце електронски чип у своје љубимце.

Насилно чиповање паса је само увертира за насилно чиповање светске популације. Процес знан као „Conditioning“ користи се за психичку припрему самих људи за убацивање електронског чипа у тело.

Закон обавезног убацивања електронског чипа у псе правда се „лакшим налажењем несталог пса, али и решењем проблема паса луталица“.

Јединствени 15-цифрени код налази се на електронском чипу који се убацује у тело. Нанометарски RFID (радио-фреквентна идентификација) чип величине зрна песка се налази на псу, али садржи све податке власника. Прокламовано „лакше налажење пса“ у реалности олакшава глобалном механизму тоталитарне контроле праћење људи, индиректно преко кућних љубимаца и GPS технологије.

 • Глобална империја новог светског поретка је царство којим владају инфомрације. Механизам тоталитарне контрола светске популације остварује се константним RFID електронским праћењем. За контролу људи одређене су и објављене предиспозиције:

„Контролисани не смеју посумњати да су контролисани. Контрола мора да буде ненаметљива, индиректна, на граници игнорисања. Активности „обележених“ прате се архивирају под ознаком назадне снаге – противници реформи и прогреса“ – Проф. Др. Светозар Радишић

Нанометарска технологија свела је RFID на величину зрна пиринча, а могућност (зло)употребе је практично неограчина. Даљинско очитавање RFID омогућава лаку злоупотребу свих података, укључујући ту личне информације, отисак прста и банковне рачуне. Праћење људи врши се помоћу GPS система…


Давос 2018: Вештачка Интелигенција, паметна мрежа и „одрживи живот“ у глобалистичком Гулагу

 • Овогодишњи ритуални обред глобалистичке елите и партијских комесара Новог Светског Поретка традиционално се одржава у Швајцарском селу Давос, од 23 до 26-ог Јануара.
 • Као теме ритуала у Давосу најављени су малигни продукти глобализације: Вештачка Интелигенција, паметна мрежа, проблем људских права педера у илегалној миграцији и „одрживи живот“ у глобалистичком Гулагу.
 • Судећи по темпу и све мањем отпору, Агенда 21 Уједињених Народа ће покоравање и умрежавање светског становништва завршити пре рока зацртаног за 2030-у годину.

Давос 2018:

Вештачка Интелигенција, паметна мрежа и „одрживи живот“ у глобалистичком Гулагу

Аутор: Периша Рељић

Швајцарско село Давос ће традицонално и ове године од 23-ег до 26-ог угостити сада већ не тако малу групу од 3,000 припадника глобалистичке елите и партијских комесара Новог Светског Поретка. Међу најављеним гостима се нелазе имена шефова и председника водећих 900 међународних корпорација, реално далеко моћнијих од председника држава и влада јавности представљених као „лидери“.

 • Колико је атмосфера у Давосу мрачна сведочи и присуство председнице Републике Србије Александре Вучић.

Официјелни радни назив овогодишњег ритуала у Даовсу је „Стварање заједничке будућности у разбијеном свету„, који је узгред речено постао разбијен управо активностима присутних који најављују стварање заједничке – и наравно светле будућности. Позирање пред новинарима и такозвани радни панели са бенигном тематиком само су маска за праву Агенду, која ће као и до сада бити договарана на састанцима иза затворених врата.

Међу темама се истичу вештачка интеленција, паметна мрежа, нова ера одговорности према личним подацима, интернет ствари, проблем људских права педеера у илегалној миграцији и, наравно: „одрживи живот“ Агенде 2030.

Радни панел брендиран са „Време је да се поправе фармерске грешке из прошлог века“ под плаштом производње довољне количине калорија за растућу светску популацију доноси нов начин узгоја хране – наравно уз помоћ макробиотичке дигиталне технологије. Месо ће постати луксуз, а они који са врха пирамиде становништво гледају као на стоку ће је сточном (интегралном) исхраном и хранити. Један од новитета је и такозвано „data-based“ доношење одлука, те фармери више неће одлучивати када, шта и где ће сејати, већ ће све одлуке уместо њих доносити – гле чуда: софтвер вештачке интелигенције, звадужен за оптимизацију и повезивање потрошача са произвођачима хране.

За оправдање илегалног прислушкивања и пресретања електронских комукација светског становништва је задужен панел радног наслова „Како ухватити криминалца користећи само милисекунду аудио снимка„. Наводећи пример преваранта који је више пута током 2014-е преварио америчку обалску стражу (US Coast Guard), комесари глобализације са Карнеги Универзитета су развили софтвер за гласовну анализу, наравно – базиран на вештачкој интелигенцији, који користећи милисекунду аудио записа може тачно одредити карактеристике говорника: висину, тежину, структуру лица, године старости, друштвено-економски положај, висину прихода, чак и њихово ментално и физичко стање. Напоменимо још једном да се ради само о једној милисекунди (хиљадити део једне секунде) анализе људског гласа из пресретнуте електронске комуникације.

 • На маргинама тематике ритуала у Давосу споменут је и статистички податак (Oxfam report) да је 82% светског прихода прошле године отишло у руке 1% најбогатијих – док половина (3,7 милијарди) светског становништва није зарадила буквално ништа.

Међу темама се нашла и „Ponzi’ Scheme“ пирамидална превара звана пензиони систем. Наслов проблема „3 изазова за припрему света за пензионисање“ доноси наравно и спасоносна 3 решења за наивчине који су цео живот плаћајући пензионо осигурање поверовали у стварно постојање тих пара. Најављени проблем „мањак покрића“ пензионог фонда (Lack of coverage) биће решен пензионом реформом и дељењем посла „учења људи о личним финансијама“ (Share the job of teaching people about personal finance).

Тема „7 проблема који ће обликовати хуманитарну Агенду у 2018“ под плаштом хуманости доноси наставак реализације Калерги плана и насељавање Евроопе илегалним мигрантима исламских земаља Африке, Азије и Блиског Истока. Присетимо ли се да је само Сорош одвојио 18 милијарди долара за насељавање 6.000.000. миграната у Европу – и то само за 2018-у годину, схватићемо да Калергијева идеја водиља стварања заједничке (пан-европске) власти која ће владати једним „пан-европским“ народом насталим међусобним мешањем Европљана, Азијаца и Африканаца није далеко од реализације.

Као посебна тема масовне миграције у Европу се истиче препознатљива мантра Бриселског „гејстапа“ – људска права педера у илегалној миграцији, којој је посвећен радни панел срцепарајућег наслова „Заборављни два пута: неиспричана прича о LGBT избеглицама„. По старој народној „сваки свога чува“, не би нас требало изненадити ни учешће водећег „лидера“ овог од Бога заборављеног дела Европе, уз издашну донацију „Botox“-а за усне и вазелина – за нешто друго (да се воли а да не заболи).

 • Глобалистичка елита у Давосу слави четврту индустријску револуцију, где у царству вештачке интелигенције роботи на радним местима замењују људе – чим се радници преко ноћи реформишу у Прекаријат, класу бескорисних и прекобројних људи.

„Термин „прекаријат“, изведен је од речи „précaire“ (непоуздан) и „proletariat“ и означава људе са најнижим приходима, оне који раде непун радни дан на сезонском послу или у сивом сектору. Положај тих људи не дозвољава им да обезбеде своју економску и социјалну независност“ – Олга Четверикова

Као привредну грану у успону Давос најављује трговину личним подацима корисника интернета и друштвених мрежа, која ће по процени већ за две године прећи тржишну вредност од 1,000 милијарди евра (new era of data responsibility: Personal data value could reach 1 trillion euro by 2020). Глобалистичка елита и политички комесари Новог Светског Поретка најављују инклузију вештачке интелигенције у владе, корпорације и друштво психичком припремом грађана за ширење A.I. на рачун људског нестанка.

Као једна од издвојених тема појављује се текст „Може ли A.I. спречити самоубиство ?„, који кроз срцепарајућу причу 14-годишњака из Мајамија јавно признаје да водеће светске друштвене мреже користе своје кориснике као лабораторијске пацове за тестирање алгоритма вештачке интелигенције. Злоупотребљавају се не само лични подаци, већ и постовани емотикони, снимци веб камера, фотографије, виртуелни асистенти (siri, cortana) као и психијатријски скрининг-тестови који се над корисницима одрађују тајно помоћу вештачке интелигенције.

Један од таквих примера је претраживач Google, који без знања корисника покреће алгоритам за откривање депресивног стања (PHQ-9). Сличну злоупотребу корисника налазимо и код facebook-a, који је наводно због једног live-stream самоубиства покренуо софтвер вештачке интелигенције који анализира и профилише две милијарде особа – без њиховог знања.

Сигнал за узбуну су кодне речи Агенде 21: „smart“, „5G“, „A.I.“ & „sustainable“

 • Нови поредак је осмишљен као систем тоталне контроле светске популације, за шта је задужена (зло)употреба технологије.

Кључна реч Агенде 21 (2030 УН) је реч „Smart„ – термин који означава умрежавање „паметних“ уређаја који комуницирају међу собом – без знања људи који их „користе“. Технолошки генерисана, али невидљива мрежа комуникације је наказно чедо америчке војне агенције DARPA, за чији рачун је CIA 1999-е године основала компанију „In-Q-Tel“ која је заслужна за пандемију „паметне“ технологије.

Глобална „паметна мрежа“ (smart grid) се базира на дитигалним информационо-комуникационим технологијама у циљу прикупљања података не само о снабдевању и потрошњи електричне енергије, већ свих области људског живота до најситнијег детаља. Наводни „одрживи живот“ је тоталитарни облик контроле свих области људског живота: од понашања на друштвеним мрежама, преко куповине електронским новцем до најинтимнијих здравствених података и тренутног стања људских телесних органа погодних за „добровољну донацију страном инвеститору“.

У свом тексту за овогодишњи ритуал у Давосу, потпредседник корпорације Cisco Systems Inc. Maciej Kranz промовише да ће тзв „интернет ствари“ (IoT – Internet of Things) до 2020-е године достићи мејнстрим размере. Утопија представљена као „свет у коме су повезани не само људи, већ и ствари“ јасно прецизира аутономну комуникацију „паметних“ уређаја (не од игле до локомотиве, већ од телефона до аутомобила) који помоћу 5G технологије омогућавају непрекидан надзор свих особа са чипом – од стана, преко радног места, превоза па све до система здравствене заштите, где ће медицински радници имати 24/7 на располагању најличније податке свих пацијената.

Предност 5G технологије у односу на претходне је што ће због брзине протока података омогућити real-time надзор над милијардама људи, а то ће бити контролисано – гле чуда: од стране вештачке ингелигенције (A.I.), чији ће алгоритми и профилисање корисника друштвених мрежа одређивати шта ћемо јести – или пак не, да ли и колико ћемо живети – или су наши телесни органи хитно потребни неком „страном инвеститору“.

Правна поука Давос ритуала је јасна: светско становништво без националног суверенитета, економске независности и личног достојанства, реформисано у безличну масу стоке која је уместо жигом обележена микро-чипом, чија је свест само рачунарски input-output информација контролисаних преко глобалне DARPA мреже вештачке интелигенције скривене у „облацима“ cloud технологије.