cemetery-pixabay-krajisnici-za-vucica

Спутњик: Други човек Ватикана стиже у Србију (2016: Крит – Јуришни одред папских војника)

Извор: ©Sputnik

Други човек Ватикана стиже у Србију

Државни секретар Ватикана, кардинал Пјетро Паролин, у суботу ће, по први пут, посетити Србију, пише данашња „Политика“.

Како наводи лист, Паролина ће, по доласку, примити председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић.

  • Предвиђено је да се са кардиналом сретне и патријарх Иринеј, додаје лист.

У недељу ће други човек Ватикана одслужити мису у Новом Саду, а потом ће осветити ново седиште Међународне бискупске конференције Светих Ћирила и Методија, који сачињавају бискупи Србије, Црне Горе и Македоније, додаје „Политика“.

Кардинал се од прекјуче налази у Црној Гори, а портал „Ватикан њуз“ објавио је да је Паролин ове недеље први пут у посети двема земљама, чији је циљ јачање односа са Ватиканом и подршка овдашњим црквама.

  • Током посете Црној Гори, Паролин је на радном ручку разговарао са председником Милом Ђукановићем.

Пре тога, кардинала је уз највише државне почасти дочекао премијер Црне Горе Душко Марковић, који је посету Паролина назвао историјском и истакао да је то добар сигнал и добра основа да се ЦГ може надати скоријој посети папе.

Уочи доласка у Подгорицу, Паролин је за „Побједу“ дао интервју у којем је такође нагласио да је папа Фрањо показао велику пажњу за ову географску зону европског континента и велико интересовање да овамо и дође, напомиње „Политика“.


Обновимо градиво од Јуна 2016-е:

Крит: јуришни одред Папских војника

  • Папа Фрања је 2014-е године уочи посете Турској изјавио да је Православље болесно – али да он има лек.
  • Фактолошка манипулација религијом део је хибридног рата који се води против Русије, што потврђују чињенице да је сабор у организацији CIA финансиран из САД:

Крит: јуришни одред Папских војника

Аутор: Периша РељићТ

акозваном „свеправославном“ сабору на Криту од укупно 14, не присуствују 4 најмногољудније црквене организације – укључујући Руску Православну Цркву. Папа Фрања је још 2014-е године уочи посете Турској оценио да је Православље болесно – али да он има лек.

Папин удар на Православље припреман је пуне две године, уз редовне састанке са квислинзима који су Христа небеског заменили Ватиканским пучистом. Први језуит на челу Римокатоличке Цркве на власт је дошао класичним пучем, када је прави Папа Бенедикт XVI приморан да поднесе оставку.

  • Мејнстрим медији упорно избегавају чињеницу да је након „Папске шизме“ 1378-1417 ово први пут после 600 година да Римокатолици имају истовремено двојицу Папа.

Агенда новог светског поретка предвиђа једну светску владу, један светски народ – настао мешањем постојећих нација, али и јединствену светску религију. Након успешно изведеног пуча у Ватикану, где је постављен Језуит који промовише Калерги плана, „Carbon Tax“ и пореди Христа са ИСИС, уследио је удар на Православну Цркву.

Сабор на Криту финансиран је највећим делом парама које су стигле из САД. Иако се организатором представља Американац Грчког порекла, архиепископ Александар Карлуцос, заслуге ипак треба приписати мало познатом али изузетно утицајном лику који се зове Alexander George Rondos.

Садашњи специјални изасланик Европске Заједнице за регију „рога Африке“ (Horn of Africa) спада у тешку артиљерију глобализације. Грк рођен у Танзанији и образован у Кенији обучаван је од „службе“ током боравка на факултету Oxford University (Brasenose College).
Уколико вам име Алекс Рондос звучи непознато, последице његових „дела“ осећамо и данас. Кућни пријатељ Ђерђ Сороша и CIA сарадник помиње се као главни играч из сенке октобарског пуча 2000-е године, али и низа „шарених револуција“ у НАТО режији.

Овај „филантроп“ је као оснивач International Orthodox Christian Charities (IOCC) – међународнe православнe добротворнe организацијe Цариградске Патријаршије исплео паукову мрежу за уништење Православља. Једна од његових „филантропских“ мисија била је логистичка припрема за бомбардовање, спроведена 1998 посетом Албанији под плаштом IOCC.

Афричко порекло и исплетена „православна мрежа“ омогућиле су Алексу Рондосу да несметано организује насилне промене режима у Београду, Грузији али и родној Африци. Мигрантски цунами који потапа Европу последњих година резултат је напорног рада Сорошеве екипе на челу са Рондосом.

Alexander George Rondos је своју вољену Грчку „усрећио“ када је као саветник премијера Јоргоса Папандреуа створио услове за економски колапс земље. Бриселски оперативац Алекс Рондос је својим богатим шефовима омогућио принудну наплату ненаплативих кредита отимањем од Грчке сиротиње.

Организација „свеправославног“ сабора на Криту без присуства најмногољуднијих Цркви врхунац је каријере Сорошевог кућног пријатеља – већи чак и од бомбардовања Југославије. Вештачки креирана елиминација Руске, Грузијске, Бугарске и Антиохске Цркве је крај јединства у Православној организацији.

Првобитну одлуку СПЦ да не присуствује Ватиканској шаради на Криту саопштио је Владика Бачки Иринеј. Када је „на интервенцију одозго“ партријарх и-Дилеја променио мишљење, медији у власништву бившег директора CIA су Владику Бачког прогласили – пучистом и „руском марионетом“.

Vatican s top diplomat warns of dark side of the internet
Vatican s top diplomat warns of dark side of the internet

Такозвани „свеправославни“ сабор у CIA режији који се одржава на Криту није само део стратегије изолације Русије. Реч је не само о уништењу јединстава, већ сржи саме Православне Цркве – што је већ најавио Ватикански пучиста 2014-е године, назвавши то „леком за болесно Православље“.

Фактолошка манипулација религијом део је хибридног рата НАТО и САД против Русије, али уједно и кључни метод самог процеса глобализације: изазивање сукоба међу истом религијом. Слично је урађено и код Муслимана, где сада припадници једне (Исламске) вере ратују између себе – подељени на Суните, Шиите и Алавите.

Базични концепт Америчке хегемоније своје корене вуче од старе Римске империје, где је „Divide et impera“ био ефикасан начин на који је један град владао целим (тада познатим) светом. Једна од метода је и такозвано „поверавање„, где се припадници истог народа или вере „конвертују“ по матрици освајача.

Процес недавно брендиран као „промена свести нације“ смо већ искусили на примеру Јужних Словена. Рим је поделио некада моћно племе створивши нове нације, користећи религију за изазивање међусобног рата као ефикасан начин стварања трајне мржње, којом се манипулише стратегијом тензије и замрзнутог конфликта.

Глобална хегемонија се према RAND и Stratfor замисли одржава онемогућавањем да се појави друга империја. Сваки покушај уједињења треба сасећи у корену, а нова „осовина зла“ окупљена око Русије по Православном концепту велика је сметња Новом Светском Поректу.

Пар милиона долара бачених на куповину корумпираног свештенства и сабор на Криту мала је цена за глобалну империју.