maze-pixabay

„Smart“ наслови: Возила у ЕУ аутоматски ће „звати“ помоћ у случају удеса

Прочитајте цео текст на: b92

Од суботе 31. марта сва нова возила у Европској унији морају да имају систем који аутоматски позива хитне службе уколико се догоди саобраћајна незгода.

Возила у ЕУ аутоматски ће „звати“ помоћ у случају удеса

Одлука о увођењу такозваног еЦалл система предложена је још 2013. године, а априла 2015. усвојена је у Европском парламенту.

Тада је произвођачима аутомобила за тржиште ЕУ дат рок од 3 године да почну да примењују ову одлуку. Рок је истекао 31. марта 2018, тако да сви нови аутомобили у Европској унији сада морају да имају уграђен еЦалл уређај.

Овај систем осмишљен је тако да у случају удеса аутоматски пошаље информацију надлежним хитним службама, која садржи податке од тачној локацији и времену када се несрећа догодила, као и о смеру у коме се аутомобил кретао пре саобраћајне незгоде, што је веома важно у случају судара на аутопуту како би возило хитне помоћи брже стигло на лице места.


Обновимо градиво од пре неку годину:

  • Кључна реч Агенде 21 (2030 УН) је реч „smart„: умрежавање „паметних“ уређаја који комуницирају међу собом – без знања људи који их „користе“.

Кључна реч Агенде 21: „smart

Нови поредак је осмишљен као систем тоталне контроле светске популације, за шта је задужена (зло)употреба технологије. Кључна реч Агенде 21 (2030 УН) је реч „Smart„, термин који означава умрежавање „паметних“ уређаја који комуницирају међу собом – без знања људи који их „користе“.

Технолошки генерисана, али невидљива мрежа комуникације подразумева масовну употребу „паметних“ уређаја за глобални систем размене информација. За потребе војне агенције DARPA, CIA је 1999 године основала компанију „In-Q-Tel“ заслужну за пандемију „паметне“ технологије.

  • Паметна технологија је ту да заједно са „real time“ обрадом информација са друштвених мрежа онемогући било какав облик озбиљнијег отпора систему.

„Smart“ технологија није измишљена да би људи живели боље – већ да би се лакше котролисала маса „бескорисне класе“.

Кључна реч Агенде 21: „smart“