red-or-blue-pill-

Политика: Сваки грађанин Србије потенцијални давалац органа (Обновимо градиво из 2016-е)

Извор: Политика

Сваки грађанин Србије потенцијални давалац органа

 • У Скупштину стигао Предлог закона о пресађивању органа, који прописује да се органи сваке умрле особе могу искористити уколико се она током живота није томе изричито противила.

Људски органи умрлог лица могу се узети ради пресађивања уколико се пунолетни пословно способан давалац томе није усмено или у писменом облику за живота противио..

Претпостављена сагласност, за чије се увођење залагао добар део стручне јавности, свакако је најважнија измена коју предвиђа овај предлог закона.


Обновимо градиво из 2016-е године:

 • Нови закон о трансплатацији органа доноси један нови термин „претпостављена сагласност“.
 • Сваки грађанин Републике својим рођењем аутоматски постаје потенцијални донатор органа, a нови закон предвиђа:
 • понуду (донираног органа) одговарајућем страном лицу“, чиме ће се уједно решити проблем отплате државног дуга страним повериоцима

Аутор: Периша Рељић

Продаја органа извозна шанса

Према писању Блица, Србија ће до краја године новим законом о трансплатацији органа увести термин „претпостављена сагласност“. Сваки грађанин Србије својим рођењем аутоматски постаће – добровољни давалац органа, хтео то или не.

Промотери трговине људским органима упорно избегавају „ситницу“ да је законом (нацрт април 2009) у члану 15 предвиђена „понуда одговарајућем страном лицу“. Законом „претпостављено“ добровољно донаторство не само да ће обезбедити довољно „материјала“ за трансплатацију, већ ће уједно могућим извозом људских органа странцима – решити и проблем отплате државног дуга.

 • Такозвано „претпостављна“ сагласност аутоматски значи да су сви грађани Републике – са или без свог знања или пристна: законом постали донатори органа. Стручно појашњење још једног у низу Лончаревих „експерата“ гласи:

„Онај ко не жели да донира органе мораће да се пријави у општину и суд и да потпише формулар – након чега ће бити убачен у базу података полиције“

Преведено на језик обичних смртника – самим тих и потенцијалних „добровољних донатора“, особа која не жели да га профитери трговине органима черече након смрти, мораће најпре у општину по формулар. Након попуњавања формулара и плаћања одговарајуће таксе, иде се у Суд да се формулар овери, након чега ће „политички некректни“ грађанин Сербије завршити у специјалној бази података полиције – као обичан криминалац.

 • Након породице, деце, куће, стана и личне имовине – и наши органи постали су државно власништво.

 • На конференције невладине организације NALED, Министарка Брнабић је најавила да „више неће бити папира, шалтера и печата“
 • NALED сива књига садржи 100 нових директива влади, са фокусом на процес електронског управљања (Е-управа)

Израда адресног и централног регистра грађана ће заједно са електронским здравственим документима олакшати даљинску контролу поробљене нације и људских ресурса

Дигитална Агенда Е-управе:

Жигосање марве и попис људских телесних органа

 • Мењајући слободу за илузију демократије, грађани Србије су транспарентно реформисани у депо резервних људских делова Глобалистана.

Најављеном изменом закона о трансплатацији органа уводи се термин „претпостављена сагласност“ донирања органа. Да би трговина људским органима била потпуно легалан процес, новим законом је у члану 15 предвиђена могућност да се телесни орган понуди одговарајућем страном лицу или организацији – као што је рецимо холандска „EuroTransplant International Fondation„.

Међународна корпорација EuroTransplant International са седиштем у холандском Лајдену (Verbeekstraat 21) део је глобалне хоботнице тржишта људским телесним органима. Због ефикасности и већег профита од кључног је значаја да сви људски ресурси поробљених народа буду не само биометријски идентификовани, већ помоћу RFID микрочипа и централног регистра грађана увек расположиви.

Реформа здравства у режији америчке привредне коморе AMCHAM ради што тачније пописа људских ресурса предвиђа и увођење обавезних скрининг тестова. Биометријска идентификација материнства задужена је за пописивање „Е-беба„, а електронско здравство и скрининг тестови за инвентарисање резервних људских делова Глобалистана.

Након трговине оружјем и наркотицима, trafficking људским органима је један од најуноснијих послова глобалне мафије. Према подацима UNOS (United Network for Organ Sharing) цене људских органа су више него примамљиве за домаће „органско тржиште“:

 • срце кошта 80,400 $
 • једно плућно крило 73,100 $
 • оба плућна крила (на снижењу: два за један) 90,300 $
 • јетра кошта 71,000 $, а
 • цена бубрега је „само“ 67,200 $

Ружне њушке NALED-a су уједно и главни промотери изузетно профитабилне „хумане“ акције препродаје деце одузете од родитеља страним невладиним организацијама. Септембра прошле године је израелска невладина организација „Atid Haieladim“ приликом радне посете влади Србије договрила извоз српске деце у Израел. Да би „комбинација“ била што уноснија, донети су и одговарајући закони, којим је олакшано одузимање деце од родитеља.

NALED-ов билтен „славимо реформе“ је морбидна прослава напорног 10-годишњег рада на уништењу грађана Републике. Поред физичке и слободе говора, Срби су као поробљени народ изгубили право на породицу, морал, историју, образовање, личну имовину, а однедавно чак и власништво над сопственим телесним органима.

Централни регистри грађана и електронско управљање становништвом кључни су део глобалног пројекта јединствене светске владе. Невладина организација NALED као један од пипака хоботнице новог светског поретка задужена је за биометријско пописивање људских ресурса окупиране Србије и електронско управљање поробљеним народом.

Америчка невладина организација „Euronet“ већ годинама обавештава своју централу у САД о стању рачуна свих грађана Србије *. Захваљујући ангажовању ружних њушки NALED-а, глобални систем „великог брата“ ће помоћу RFID чипова имати real-time увид у све активности наших грађана и здравствено стање њихових телесних органа.

 • Министарка Брнабић пројектом електронске управе завршава процес јединствене светске владе идеолога Римског клуба Бжежинског:

„Ускоро ће бити могуће остварити скоро потпуну контролу над сваким грађанином и отварати досијеа, која ће садржати и најличније детаље о здрављу и понашању сваког грађанина. Ови досијеи ће стајати на располагању властима. Власт ће прелазити у руке оних који буду контролисали информације.“


 • Из јавних говорница на Тргу Републике у Београду почела ја кампања „најважнији позив у животу“.
 • Ничим изазван, 6 јун је проглашен за „национални дан донора“ али цела кампања има сасвим други циљ.
 • Под лажним плаштом хуманости и спасавања људских живота спроводи се кампања за легализацију трговине телесним органима:

Национални „дан хероја“ – трговине људским органима

Из јавних говорница на Тргу Републике у Београду отпочела је кампања „најважнији позив у животу“. Ничим изазван, 6 јун је проглашен за „национални дан донора“ у Србији – као што је истоветан датум представљен Хрватима као „аутентично национални“ даривања органа 2012 године.

Патент „аутентичног националног дана“ српских и хрватских донатора телесних органа припада холандској компанији „EuroTransplant International Fondation„. Мултинационална корпорација са седиштем у Verbeekstraat 21 (Лајден, Холандија) део је међународне мреже „хуманитараца“ глобалне трговине људским органима.

Кампања „национални дан донора“ означава почетак легализације „реформе власништва“ над људским органима у Бриселској колонији на Балкану. Иако Србија већ има Закон о трансплатацији органа, измена Закона коју је најавио жути доктор Душан Милисављевићи широм отвара врата „извозног потенцијала“.

 • Најављене измене“демократског“ Закона о трансплатацији органа уводе један нови термин:

„Претпостављена сагласност“

Увођењем термина „претпостављена сагласност“ сви грађани Србије постају „добровољни донатори“ телесних органа – хтели то или не.

Политички некоректни грађани који не желе да их постхумно касапе и продају на комаде, биће санкционисани тортуром на шалетрима. Особа која жели да своје телесне органе задржи за себе, мораће најпре у општину по формулар, потом у Суд на оверу папира и финално у полицију, где се заводи у специјалној бази података МУП-а – заједно са тешко осуђеним криминалцима.

Извозни потенцијал (економског тигра)

 • Новим „демократским“ законом о трансплатацији, широм се отварају врата извозног потенцијала домаће „робе“. Чланом 15 Закона о трансплатацији предвиђа се могућност „понуде (органа) страном правном лицу, међународном органу или организацији„.

Транспарентна транзиција је Србију претворила у депонију Европске Заједнице, а људске органе грађана постхумно „реформисала“ у продајни артикал међународних корпорација. Становници западне Европе и САД, који се већ деценијама хране генетски модификованом храном добили су нов магацин „резервних делова“.

Цене људских телесних органа, које су се налазиле на сајту UNOS (United Network for Organ Sharing) су више него примамљиве за домаће „органско тржиште“:

 • срце кошта 80,400 $
 • једно плућно крило 73,100 $
 • оба плућна крила (на снижењу: два за један) 90,300 $
 • јетра кошта 71,000 $
 • а цена бубрега је „само“ 67,200 $

У власништву мултинационалних корпорација

Реформу здравства у окупираној Србији спроводи Америчка привредна комора у Београду (AmChAm), као ударна песница фармако-мафије. Иако декларисана као „невладина и непрофитна“ организација, AmChAm је састављен од ешалона који броји преко 180 „Big Pharma“ међународних корпорација.

Конференцијом „савремено лечење у Србији“ у хотелу Метропол (април 2016) коју је организовао Лондонски магазин „Diplomacy & Commerce“ започела је битка за власништво над нашим телесним органима. Кампања „национални дан донора“ је увертира у доношење новог Закона о трансплатацији, којим ћемо и „de iure“ постати власништво мултинационалних корпорација.

Корпоративни фашизам – одсек: ЕУгеника

 • Закон којим ће грађани постати „претпостављено добровољни“ донатори органа за страно тржиште само је део сета закона ЕУгенике. Закон о насилној вакцинацији, одузимање деце од родитеља, закон о ЕУтаназији и легална препродаја људских органа су заштитни знак Новог Светског Поретка.

Повремено се ради бољег маркетинга дода придев „национални“ – као што је случај са „аутентично националним“ даном донора.

За разлику од термина „претпостављено добровољни донатор органа“, глобализација не познаје термин „лично власништво“. Од колевке па до гроба, људи су робови корпоративно-фашистичког система, који полаже власништво над децом, људским животом али постхумно – и на људским телесним органима.

Занимљиво је да се цела маркетиншка кампања „претпостављено добровољног донирања органа“ оправдава спасавањем 30 живота годишње. У Србији годишње преко 800 особа погине у саобраћајним несрећама, а 1,400 људи изврши самоубиство – али то никога не занима. Под велом државне тајне крију се подаци колико особа годишње умре од глади.

Глад је ипак субјективни осећај – а људски телесни органи су власништво мултинационалних корпорација.

* Симболичан је чак и датум одабран за кампању: 6.6.2016.