war-danica-grujicic

Наслови: Зашто је букнуо рат у Сирији – Обновимо: Истина о Сирији (Забрањени гасовод)

Наслови: Blic

7 година пакла:

Зашто је букнуо рат у Сирији и хоће ли се прелити на свет

Водећи британски званичници састаће се у четвртак након што их је британска премијерка Тереза Меј позвала на разговор ради разматрања одговора земље на ситуацију у Сирији. Састанак је заказан након што је објављено да је британска влада наредила премештање подморница у зону домета ратом погођене државе како би биле спремне за могуће нападе.

Изгледи за британску војну акцију појавили су се мање од 24 сата након што је амерички председник Доналд Трамп испровоцирао Русију претњом ракетним нападима у Сирији.


  • Обновимо градиво од 2014-е:

Аутор: Периша Рељић

Истина о Сирији – Забрањени Гасовод

  • Лета 2011-е године у Техерану (Иран) је направљен договор Ирана, Ирака и Сирије о изградњи гасовода који ће из Блиско-Источне регије, у сарадњи са Русијом снабдевати Европу природним – и јефтиним гасом.
  • Процена вредности пројекта је за те три земље смешних 10.милијарди долара, дужина цевовода 6,000.километара, са дневним протоком од 120.милиона кубних метара гаса.

Резултат би био напредак Блиско-Источне регије, снабдевање Европе јефтиним, природним гасом и просперитет земаља укључених у пројекат, али – рај рачун је прављен без крчмара: Америке, која би тим гасоводом изгубила стратешки значај у регији, дошло би до слабљења учинка санкција Ирану, и, што је најважније: из рачунице је комплетно избачен “свети” Амерички петро-долар.

Сва три случаја коришћења забрањеног бојног отровног гаса Сарин у Сирији је чак и Карла дел Понте директно повезала са – иначе од стране Америке креираним, финансираним, наоружаним и обучаваним “демократским опозиционарима” бивше Ал-Каиде, која је од стране Ал-ЦИА-иде бреднирана у ИСИС

Истина о Сирији – Забрањени Гасовод