data-pixabay

Многа лица Анонимуса: Хакер, трол, узбуњивач, шпијун (Габријела Колман)

Књиге за преузимање: Skripta Info

Многа лица Анонимуса: Хакер, трол, узбуњивач, шпијун

Књигу посвећујем легијама које стоје иза имена Анонимуса: онима који су раније стављали маску, онима који се и данас усуђују да устану и побуне се и онима који ће се сигурно бунити убудуће. – Габријела Колман

Књига се може преузети на линку


Џејми Бартлет: DarkNet – у дигиталном подземљу

Књига се може преузети на линку


Џулијан Асанж: Неауторизована аутобиографија

Књига се може преузети на линку


Џорџ Орвел: 1984

Књига се може преузети на линку


Џорџ Орвел: Животињска фарма

Књига се може преузети на линку


Олдос Хаксли: Врли Нови Свет

Књига се може преузети на линку


Јевгениј Иванович Замјатин: Ми

Књига се може преузети на линку

У Јединственој Држави нико није „један“ него „један од“. Име поданика је једно слово и број, сви једу истовремено, буде се сви у одређен час, одлазе на спавање у то, строго одређено време. Живе у прозирним стакленим просторијама и тек када упражњавају секс, користећи одређен ружичаст бон спуштају ролетне, поштујући Lex Specialis: по коме сваки број има право – као на сваки производ – на сваки број. Таква држава је решила два највећа проблема која су господарили животима примитивних предака: проблем глади и проблем љубави


Анонимус – Deep Web – Мрачна страна интернета

Добро дошли на Deep Web – паралелни дигитални свет, место на интернету које једва да ико познаје: свет сенки, сакривен иза дигиталних зидина, место анонимности, слободе и анархије које пружа уточиште узбуњивачима, борцима против репресивних система и свима онима којима је стало до своје онлајн приватности.

  • Али овај дигитални рај има и свој дигитални пакао у којем можете срести хакере, плаћене убице, трговце дрогама, оружјем, краденим кредитним картицама, дечјом порнографијом или белим робљем.

Заснована на ауторовом личном искуству, разговорима са хакерима и полицијским агентима, Deep Web – Мрачна страна интернета је прва књига на српском језику која студиозно осветљава непрегледне дубине дигиталног поџемља градећи својим открићима нову слику света у којем живимо.