together-kresimir-misak-most

„Марков Трг“: Крешимир Мишак – Разговор о Новом Светском поретку

Разговор о Новом светском поретку

Крешимир Мишак гост емисије „Марков Трг“

  • Разлог зашто су људи заинтересовани за „теорије завере“ је зато што су оне, наравно – истините.

Најпре да мало рашчистимо терен: „теорија завере“ је једна етикета, која сама по себи не значи ништа, али је то знак забране ако се крене у истрaживања „табу“ тема.

„Комплименти“ као што су расиста, псеудо-научник, ксенофоб, хомофоб, теоретичар завере и слични су резервисана за оне који постављају легитимна питања на која нису дати прави одговори. Постави ли неко питање „а где је нестао авион који је наводно ударио у Пентагон“, добија се етикета теоритичара завере као одговор.

Такозвану „теорију завере“ можемо назвати и другим именом, рецимо – дугорочним планом наднационалних организација да наметну Нови светски поредак.

Ако су битни људи који доносе одлуке политички неизабрани, али чланови групе Билдерберг или повезани са „Голдман Сакс“ онда се човек мора запитати откуд толико случајности. Невероватно је колико су људи спремни да се одрекну властитог искуства и разума, да би прихватили оно што им се пласира преко мејнстрим медија.

  • Едвард Бернајс је као отац данашње пропаганде још почетком прошлог века написао:

„У савременом свету просвећене елите се не могу поуздати да ће ирационалним инстинктима вођене масе донети праву одлуку и изабрати правог човека (за власт). За то имамо алат који се зове пропаганда.“

  • Стручњак за пропаганду није особа која нешто продаје – већ онај ко ствара вести да би створио пристанак.

Данас се све своди на рекламном слогану „Ваше емоције су наша енергија„. Управо то је Бернајс назвао стварањем вести зарад пробуђивања емоција, које служе као оправдање за наметање унапред спремног „решења“.

Људско друштво је од самог почетка манипулирано, а сав концепт – укључујући и историјски је наштиман онако како елити одгавара. Радимо корпоративне послове, хранимо се у корпоративним ГМО маркетима а слободно време „креативно“ проводимо уз – корпоративне медије.

Резултат тога су масе послушних робова корпоративног матрикса.