red-or-blue-pill-

b92: Калифорнија користи програм који прати шта грађани пишу (Read my lips: DEFT)

Извор: b92

Калифорнија почела да користи програм који прати шта грађани пишу

  • Западни Сакраменто у Калифорнији покренуо је нови контроверзни програм који прати шта људи пишу на друштвеним мрежама.

Програм ZenCity анализира све јавне објаве на Facebooku, Twitteru и Instagramu како би сазнао више о размишљању корисника друштвених мрежа, њиховим ставовима и интересовањима.

Градски званичници рекли су да им ово омогућава да брзо реагују на проблеме грађана, али многи грађани брину да то води масовном сакупљању података

Због њега су многи корисници друштвених мрежа променили своје налоге из јавних у приватне

(што ће много да им помогне – ал’ замало)


Read my lips: DEFT (AI)

  • Обновимо градиво од Маја 2016

Аутор: Периша Рељић

DARPA – Цензура као „борба против говора мржње“

Вештачка интелигенција (AI) је такође наказно чедо агенције DARPA, чијој бившој шефици Регини Дуган дугујемо њену примену на друштвеним мрежама.

Злогласна DARPA на својој интернет презентацији не крије да јој је примарни циљ „развој напредне технологије за националну безбедност САД“. Једна од метода за „безбедност САД“ је прикупљање, обрада и манипулација инфромација, а најбољи начин за примену су управо друштвене мреже.

Пробно тестирање DARPA система вештачке интелигенције за обраду велике количине података на друштвеним мрежама одрађено је на Stanford University. Четворогодишњи пројекат финансиран са 5,6 милиона $ био је продукт US Defense Advanced Research Projects Agency, са циљем „real time“ контроле комуникације на друштвеним мрежама.

Јавности представљени facebook „Deep Text“ је део система DEFT (Deep Exploration and Filtering of Text), који је развило америчко министарство одбране (US DoD). Намена DEFT система је „real time“ прикупљање и обрада велике количине података, уз аутоматско издвајање оперативно релевантних информација. Дубока обрада природног језика (NLP: deep natural-language processing) задужена је за ефикасније „процесуирање и филтрирање“ текстуалних информација.

Употреба вештачке интелегенције „Deep Text“ на друштвеним мрежама под термином „процесуирање и филтрирање“ текстуалних информација доноси савршен, а невидљив систем цензуре.


Додатак: „Хероји Цензуре“ (2016)

  • Архитекте друштвеног инжењеринга глобалног „Архипелаг Гулаг“ механизма нису предвиделе слободу мишљења и говора.
  • Креирање јединственог светског политички коректног става поверено је невладиним организацијама, мејнстрим медијима и глобалистичкој инквизицији познатој под именом „друштвене мреже“.

Хероји цензуре: Facebook, YouTube и Twitter „побољшавају“ вести на мрежама

  • Модератори „великог брата“ су само маска за прави механизам цензуре интернета: вештачку интелигенцију (AI). Facebook је почетком јуна јавности представио систем „Deep Text“, помоћу кога обрађује преко 10,000 објава у секунди на више од 20 језика, у реалном времену.

Главна и одговорна особа за коришћење вештачке интелигенције у Facebook цензури је Regina Dugan, бивша шефица војне агенције DARPA. Defense Advanced Research Projects Agency је агенција америчког министарства одбране (US DoD) задужена за развој војних технологија и њихово коришћење у цивилне сврхе.

Злогласна DARPA на својој интернет презентацији не крије да јој је примарни циљ „развој напредне технологије за националну безбедност САД“. Једна од метода за „безбедност САД“ је прикупљање, обрада и манипулација инфромација, а најбољи начин за примену су управо друштвене мреже. *

  • Facebook „Deep Text“ је део система DEFT (Deep Exploration and Filtering of Text) вештачке интелигенције, који је развило америчко министарство одбране (US DoD).

Цензура друштвених мрежа јасно потврђује да су њихови прави власници креатори RAND стратегије „Project for the New American Century“. Приручник америчке глобалне хегемоније (PNAC) има зацртан план стављање интернета под контролу и методе злоупотребе мреже за политичку пропаганду и ширење дезинформација.

  • Контрола друштвених мрежа постала је кључна у стварању јединственог, политички коректног става глобалне популације механизма „великог брата“.

“He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.” Orwell