transhumanism-max-igan-kresimir-misak

Блиц: Америка прави супер-оружје будућности без иједног метка (DARPA „BRAIN“)

Извор: Блиц

  • Најсавременије неуронске технологије могле би да бришу трауматске успомене и читају мисли људи, али би у 21. веку мозак могао да постане и ново бојно поље.

DARPA, агенција која спроводи истраживања и изводи иновације за америчку војску, открила је да је један корак ближа постизању циља, развоју меморијских импланта за људе, што је само један од невероватних пројеката на којима ради.

Агенција у склопу Пентагона основана је пре 60 година од када ради на развоју стратешке технологије. Једна је од кључних креатора интернета и GPS-а.

Америка прави супер-оружје будућности без иједног метка

DARPA тренутно ради на развоју неколико футуристичких технологија, међу којима су и они са великом применом у војној индустрији. Од 2013. године агенција је уложила велика средства у технологије мозга, када је и открила иницијативу „BRAIN“ (Истраживање мозга кроз напредну, иновативну неуротехнологију). Чине је неколико програма посвећених стварању револуција у напретку неуро-науке.

– Мозак је следеће бојно поље – рекао је Џејмс Ђордано за „Форин полиси“, неуроетичар Медицинског центра на Универзитету у Џорџтауну.

Исте године када је објављен „BRAIN“, група научника је потврдила да су успешно усадили лажна сећања у мозак мишева.

Агенција ради и на изради меморијских „протеза“, а крајем марта објавила је да је на путу да развије уградљив чип за мозак, који би олакшао формирање нових успомена и проналажење код оних који су их изгубили услед повреда или болести. Научници истражују и примену можданих чипова за третирање пост-трауматског стреса.

DARPA такође тражи начине да побољша људске способности убрзавајући процесе учења нових вештина. Уколико овај пројекат успе, знање ће моћи да се „даунлоудује“. Како је наведено на сајту, овај програм подржава побољшану, убрзану обуку војног особља за обављање сложених задатака.

Још један од програма је и развој технологије који би омогућио директну комуникацију између мозга и рачунара. Циљ је да рачунарски интерфејс мозга буде способан за двосмерну комуникацију, да прима сигнале и да их преноси назад, снимајући сигнале милион неурона.

Постоји и потенцијална мрачна страна ових иновација, јер неуротехнологије могу да имају двоструку примену. Како пише „Форин полиси“, могле би бити примењена у лечењу болести, али и коришћена у војне сврхе.


Давос 2018: Вештачка Интелигенција, паметна мрежа и „одрживи живот“ у глобалистичком Гулагу

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) је агенција америчког министарства одбрана (US DoD), задужена за развој војних технологија. Интернет каквим га сада познајемо је настао од DARPA пројекта „ARPANET„, а једна од тековина глобалне шпијунаже је и систем праћења GPS.

Вештачка интелигенција (AI) је такође наказно чедо агенције DARPA, чијој бившој шефици Регини Дуган дугујемо њену примену на друштвеним мрежама.

Злогласна DARPA на својој интернет презентацији не крије да јој је примарни циљ „развој напредне технологије за националну безбедност САД“. Једна од метода за „безбедност САД“ је прикупљање, обрада и манипулација инфромација, а најбољи начин за примену су управо друштвене мреже.

DARPA – Цензура као „борба против говора мржње“

Кључна реч Агенде 21: „smart“

Нови поредак је осмишљен као систем тоталне контроле светске популације, за шта је задужена (зло)употреба технологије. Кључна реч Агенде 21 (2030 УН) је реч „Smart„, термин који означава умрежавање „паметних“ уређаја који комуницирају међу собом – без знања људи који их „користе“.

Технолошки генерисана, али невидљива мрежа комуникације подразумева масовну употребу „паметних“ уређаја за глобални систем размене информација. За потребе војне агенције DARPA, CIA је 1999 године основала компанију „In-Q-Tel“ заслужну за пандемију „паметне“ технологије.

Кључна реч Агенде 21: „smart“

Архипелаг Facebook: Биометријска идентификација уместо корисничких лозинки

Хероји цензуре: Facebook, YouTube и Twitter „побољшавају“ вести на мрежама

Вакцине, чип и наногице

Глобална идеологија тоталне контроле популације се базира на тријади – вакцинације, чиповања и константног електронског праћења. Сврха није само потпуна контрола самих грађана, већ тоталитарна доминација над људима у сваком аспекту њиховог живота. Личне слободе, грађанска права и приватност постају ствар прошлости.

Хозе Мануел Родригез Делгадо је био научник на Америчком Јејлу, светској јавности познат по својим можда не тако хуманим, али изузетно делотворним техникама контроле ума. Јејловац Дегладо је без икаквих проблема заустављао разбеснелог бика који је у арени јуришао на матадора – без физичког додира. Ако се питате какве везе имају вакцине, чип и побеснели бик, ево и кратког описа експеримента.

Делгадо је бику хируршком интервенцијом убацио радијски одашиљач, повезао са нервним системомо и даљински га контролисао радио таласима. Радило се о примитивној технологији из 1964 године, која је након тога успешно тестирана на животињама, потом на мајмунима и финално на људима. Делгадо је своју технику даљинске контроле ума тестирао над најмање 25 особа, углавном жена, и сматра се првим научником који је успешно даљински контролисао људе уз помоћ можданих импланата.

Технологија стара пола века је давно превазиђена, Делгадови мождани ипмланти су давно замењени модерном технологијом нанометарских чипова, који се могу у тело убацивати, гле изненађења – путем инекција, као и вакцине. Некадашње радио таласе су замениле модерне технике, систем је остао исти, а они који мисле да ће након чиповања имати слободну вољу – запитајте се:

– да ли сте физички јачи од разбеснелог бика у арени –

Вакцине, чип и наногице